Catalog.ba

Država:
Nedjelja, 01. 10. 2023. Online 106 korisnika

Bingo preuzeo 24 objekta Interexa i 709 radnika

 

Poslije osam mjeseci pregovora, trgovački lanac Bingo iz Tuzle danas je preuzeo 24 objekta Interexa i 709 radnika.
 
Sa 24 objekta Interexa i 132 dosadašnja objekta Binga, domaći trgovački lanac na prostoru cijele Bosne i Hercegovine ima 156 objekata i zapošljava oko 4.200 radnika.
 
"Danas smo okončali proces akvizicije Interexa. Sretni smo što je jedna velika grupacija iz Francuske u nama prepoznala strateškog partnera i što je uvidjela kako ćemo mi najbolje nastaviti posao koji su oni radili u proteklih 14 godina. Dobrodošlicu želim i svim radnicima Interexa, koji su od danas uposlenici Binga. Ovo je veliki dan i za domaće proizvođače, jer će u ovim objektima imati mnogo bolje pozicije. Moramo dati punu podršku domaćim proizvođačima i nadati se boljem“, rekao je Senad Džambić, vlasnik Društva Bingo iz Tuzle.
 
Predstavnik grupacije Intermarche iz Francuske Pierre Yves Conan istakao je da već od upoznavanja sa Senadom Džambićem i njegovim timom uvidio da je riječ o energičnim i poduzetnim ljudima.
 
"Zadovoljni smo jer objekte Interexa predajemo grupaciji koja je uspješna i koja ima ambicije. Računam na vas“, poručio je Pierre Yves Conan vlasniku Binga Senadu Džambiću.
 
Službenica u Odjelu za odnose sa javnošću Tatjana Paunoski istakla je kako je Bingo kupio objekte od grupacije koja je uspješno poslovala i koja je na zdravim nogama.
 
"Nikakvog spašavanja ovdje nema. Mi smo kupili zdravu firmu i svakako da moramo biti ponosni na činjenicu što je bosanskohercegovačka kompanija kupila inostranu. Također, demantujem sve špekulacije koji su minulih mjeseci izrečene u vezi prodaje Binga. Od toga nema ništa“, rekla je Paunoski.
 
Bingo preuzeo interex

Pregleda: 2410   Napisano: 22.01.2015. « Povratak na prethodnu stranicu

Catalog vas pita:

Vaš omiljeni trgovački centar je!